Om oss

1993. Med en källare som arbetsplats och en lön som enbart baserades på provision fick Leif lära sig den hårda vägen till framgång. På tre år hade han förvandlat källarföretaget till ett aktiebolag med en omsättning på 2,3 miljoner SEK. Målet om att ha en egen konfektyrfirma hade börjat infrias och en godisfamilj börjat skapas. Idag driver Leif företaget tillsammans med sina anställda och framgången fortsätter.

Växande familj
Med en växande godisfamilj räckte utrymmet i källaren inte särskilt långt och allteftersom konfektyrfamiljen blev större fick Leif hitta nya rymligare lokaler. Flyttningar gjordes och nya medlemmar kom till. 1997 välkomnade man det nya tillskottet Old Chap, en lakritskonfekt från Klene i Holland. Old Chap visade sig bli en succé och redan efter två år behövdes det fyra anställda och omsättningen var på 23 miljoner.

Resan gick vidare mot Fjälkinge och till en rymligare lokal, men efter många flyttningar gjorde Leif som vilken ansvarsfull fader som helst skulle gjort, han bestämde sig för att det nu var dags att köpa sig något eget och bestående. Den lediga industritomten längre ner på gatan blev platsen för det egna bygget och innan 2002 var slut hade man flyttat in. Efter två år låg omsättningen på 134 miljoner och Leif blev utsedd till årets företagare 2004, i Kristianstads kommun.

Nya medlemmar
Men som i alla familjer med tillökning krävdes snart en utbyggnad och 2005 dubblade man lagerytan och beredde plats för nya sötsaker från Europa och Kina. Idag finns företaget i en fastighet på 22.000 m2 i Kristianstad, antalet anställda är nu 90 stycken och omsättningen fortsätter att öka markant varje år, 2017 visade omsättningen på dryga 500 miljoner.

Trots tillväxten finns det alltid plats för nya godissorter som vill bli en del av Hulténfamiljen.